Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Vesprem na srpski pogon: Nenadić pogađao, Cupara spustio roletnu Dancima

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 20:34

Naši reprezentativci najzaslužniji za novu pobedu vicešampiona Evrope. Preokret Pari Sen Žermena u Portu. Flensburg jedva izvukao bod na svom terenu protiv Meškova iz Bresta

Vesprem ne može bez Srba. Nekada je Momir Ilić nosio igru mađarskog šampiona, a ove sezone u glavnim ulogama su Petar Nenadić i Vladimir Cupara. Srpski tandem bio je najzaslužniji za pobedu Vesprema protiv najboljeg danskg tima Olborga sa 33:27 u sedmom kolu Lige šampiona. Uz Barselonu, četa španskog stručnjaka Davida Davisa ostala je jedina neporažena u evro eliti.

Odličnu formu potvrdio je srpski reprezentativni golman Vladimir Cupara. On je prethodnih nedelja iskoristio odustvo prvog čuvara mreže tima, pojačanja iz Pari Sen Žermena, Španca Rodriga Koralesa. Imao je 22 uspešne intervencije, odnosno procenat odbrana od čak 45 odsto (22/49). On je bio MVP prošlog kola, kada je bio najbolji akter meča u Kilu, kada je Vesprem uspeo da osvoji bod (31:31).

Izabrane vesti

Povratnik u nacionalni tim Petar Nenadić probudio se u nastavku susreta. U prvih 30 minuta dva puta je zatresao mrežu Danaca. Olborg je na odmor otišao sa dva gola prednosti (18:16), ali u nastavku motor gostiju bio je iskusni srednji bek. Postigao je tri gola za prvih šest minuta u drugom poluvremenu. Zahvaljujući našem asu Vesprem je preokrenuo rezultat, a do kraja utakmice nije ispuštao prednost. Na kraju je Nenadić završio meč sa šest golova, koliko je postigao i Omar Fati u pobedničkom timu. Kod domaćina, najbolji je bio Henrik Molgard, strelac šest pogodaka. Danskom šampionu ovo je treći uzastopni poraz posle četiri vezane pobede na startu sezone.

Porto je u prvih 30 minuta razbio skupoceni Pari Sen Žermen. Posle prvih 30 minuta imao je četiri gola viška (16:12), na startu drugog poluvremena i +5, ali se u nastavku igre razigrao Danac Mikel Hansen. Najplaćeniji igrač planete vodio je pariske Milionere do tek druge pobede u sezoni u evro eliti, odnosno prvenca u gostima u ovoj sezoni Lige šampiona. Danski bombardar je postigao devet pogodaka, a pratio ga je Luka Karabatić sa šest. Stariji Karabatić, Nikola, prošlog meseca je doživeo tešku povredu ligamenta kolena i neće igrati do kraja sezone. Kod domaćina pet golova je postigao Diogo Brankinjo.

Beloruski prvak Meškov šokirao je Flensburg na severu Nemačke. Ekipa iz Bresta bila je na pragu pobede, ali je domaćin u poslednjm trenucima susreta golom Sempera sačuvao bod – 29:29. U domaćem timu odličan na golu je bio Norvežanin Bergerud sa 16 odbrana. Po sedam golova postigli su Stajnhauser i Danac Johanesen, Semper je postigao gol manje, a Joendal pet. Kod gostiju iz Bresta, internacionalac iz Bosne i Hercegovine Marko Panić i Maksim Baranau su postigli po sedam golova.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO

GRUPA A

Sreda

Flensburg - Meškov Brest 29:29 (13:11)

Porto - PSŽ 31:34 (16:12)

Četvrtak

18.45: (3,60) Vardar (8,50) Vive Kjelce (1,40)

GRUPA B

Sreda

Olborg - Vesprem 27:33 (18:16)

Zagreb - Motor Zaporožje 23:24 (13:13)

Četvrtak

18.45: (2,30) Kil (8,00) Barselona (1,85)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Nant – Celje

Elverum - Seged



tagovi

RK PortoVespremRK PSŽEHF Liga šampionaVladimir CuparaPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara